Tento tajuplný nápoj nemohl chybět na žádném hodování šlechty a dokonce si získal i své výsadní postavení na hostinách královských. Původní recepturu staročeské medoviny se nám podařilo vypátrat z dobových listin a knih. Pro výrobu této medoviny používáme vysoce kvalitní český med a vodu, kterou získáváme z pramene, jenž se nachází v samém srdci jednoho z lesů kouzelné Vysočiny. Onu výraznou a nezaměnitelnou chuť dodává tomuto starodávnému nápoji specifická směs 21 druhů koření a bylin, avšak svoji charakteristickou chuť medovina získává teprve až dlouhodobým zráním v dubových sudech, které musí být uloženy v hlubokých sklepích. Výsledkem je tradiční ušlechtilý nápoj s jemným medových buketem a lehce laděnými tóny vanilky.
Ochutnejte tedy nápoj, který si zamilovávají pokolení po pokolení.
Pijte chlazené nebo ohřáté na teplotu kolem 55-60°C. Uchovávejte v chladu a temnu.
Ochutnejte tedy nápoj, který si zamilovávají pokolení po pokolení.
Pijte chlazené nebo ohřáté na teplotu kolem 55-60°C. Uchovávejte v chladu a temnu.
Stručně o výrobci Včelařství Sláma
Včelařská farma ve Chlístově u Havlíčkova Brodu se zabývá převážně výrobou medoviny, v poslední době nejoblíbenější Staročeskou medovinou.medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
5,0
1 hodnocení
5
4
3
2
1
5