Limitovaná edice
Kód: CZ9621A | Značka: Včelařství Špaček

Včelařství Špaček - Přírodní medovina z Cidliny (zrání v dubovém sudu) - 0,75 l 11,8%, sklo

359 Kč / ks 296,69 Kč bez DPH
Na dotaz
Lahodná voňavá medovina kvašená z jarních smíšených květových medů dozrávaná 2 roky ve středně vypalovaných dubových sudech po bílých vínech.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Petr Špaček
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,8%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 478,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: květový med, voda
Pořadí novinky: M0527
Cena na prodejně: 385,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Lahodná voňavá medovina kvašená z jarních smíšených květových medů dozrávaná 2 roky ve středně vypalovaných dubových sudech po bílých vínech.

Medovina vzniká kvašením hustého medového roztoku, který se nechává kvasit při nízkých teplotách, kdy si zachovává především své medové aroma. Poté medovina zrála v dubovém sudu. Jedná se single barrel - limitovanou edici z jednoho sudu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Špaček

Rodinné včelařství z malé vesničky Cidlina v malebném kraji Vysočiny s tradicí od roku 1980.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné včelařství z malé vesničky Cidlina v malebném kraji Vysočiny s tradicí od roku 1980