VELKOOBCHOD: Při nákupu nad 4.000,- Kč možné velkoobchodní slevy. Kontaktujte nás na e-mailu: info@medovinarna.cz
Archivní Limitovaná edice
Kód: SK0414B/78US | Značka: Včelco

Včelco - Včelovina Barrique 2014 - Americký dub 0,37l

485 Kč 400,83 Kč bez DPH
Vyprodáno
Výrazný a delikátně whiskovitý charakter získává tato Včelovina, která dozrávala 1,5 roku v sudu ze slovenského dubu.
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 0.74 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Včelco s.r.o.
Způsob výroby: nevařená
Alkohol: 13,00%
Sladkost: sladká
Způsob úpravy: konzervovaná
Objem: 0,37l
Složení: včelí med, voda
Konzervanty: siřičitany
Položka byla vyprodána…
Včelovina Barrique Exclusive Blend 2014 je medovina vyrobená podla originálnej receptúry z troch druhov slovenského medu. Zrením v dubovom sude počas 15 mesiacov získala špecifické chuťové tóny vďaka čomu je naozajstou delikatesou pre náročných. Originálna slovenská špecialita vhodná ako dezert pre výnimočné príležitosti s najbližšími.

Výsledkom je plná medovo koňaková, jemná medovina, plnej chute, v ktorej cítiť okrem medovo korenistých tónov napr. chuť čokoládovej pralinky. Jantárovo koňaková farba je v tomto prípade daná popri samotnej vyzretosti medoviny aj barikom. Pomalé dozrievanie a ponechanie medovinu v sude na dlhší čas ako je jeden rok harmonizuje výraznú barikovú chuť a do popredia sa dostávajú aj ďalšie chuťové odtiene.

Zrenie v dubových sudoch z dreva z rôznych geografických regiónov sa odráža na jemných rozdieloch v jednotlivých edíciách medoviny, čo je degustátorsky veľmi cenné.

Limitovaná edice: 990 ks.

Stručně o výrobci Včelco

Malá výroba s velkým srdcem

medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.

přírodní

Medovina se vyrábí kvašením z medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu.