Limitovaná edice
Kód: SK0414B/09SK | Značka: Včelco

Včelco - Včelovina Barrique 2014 - Slovenský dub - 0,37l

485 Kč / ks 400,83 Kč bez DPH
Vyprodáno. Nebude
Včelovina dozrávající v barikovém sudu ze slovenského dubu
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 0.74 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Včelco s.r.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: nevařená
Sladkost: sladká
Způsob úpravy: konzervovaná
Objem: 0,370l
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Položka byla vyprodána…
Včelovina Barrique Exclusive Blend 2014 je medovina vyrobená podla originálnej receptúry z troch druhov slovenského medu. Zrením v dubovom sude počas 15 mesiacov získala špecifické chuťové tóny vďaka čomu je naozajstou delikatesou pre náročných. Originálna slovenská špecialita vhodná ako dezert pre výnimočné príležitosti s najbližšími.

Výsledkom je plná medovo koňaková, jemná medovina, plnej chute, v ktorej cítiť okrem medovo korenistých tónov napr. chuť čokoládovej pralinky. Jantárovo koňaková farba je v tomto prípade daná popri samotnej vyzretosti medoviny aj barikom. Pomalé dozrievanie a ponechanie medovinu v sude na dlhší čas ako je jeden rok harmonizuje výraznú barikovú chuť a do popredia sa dostávajú aj ďalšie chuťové odtiene.

Zrenie v dubových sudoch z dreva z rôznych geografických regiónov sa odráža na jemných rozdieloch v jednotlivých edíciách medoviny, čo je degustátorsky veľmi cenné.

Stručně o výrobci Včelco

Malá výroba s velkým srdcem

medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.

přírodní

Medovina se vyrábí kvašením z medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.

Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.

Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.

Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.

Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.