Oceněná
Kód: PL0621R | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Lipiec - Miód pitny Dwójniak - 0,75 l 16,2%, keramika

599 Kč / ks 495,04 Kč bez DPH
Na dotaz
Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná lahev.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: nektarový
Druh medu: lipový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 16,2%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 798,67 Kč
Originální název: Miód pitny Dwójniak - Lipiec
Složení: lipový med, voda, líh
Cena na prodejně: 630,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná lahev.

Tento jedinečný dwójniak je vyroben z čistého lipového medu z lesů Borecka na severu Polska. Dlouhodobě vyzrálý. Obsah alkoholu přibližně 16%.

Dlouhá doba zrání dává medovině jedinečnou sametovou chuť. Lehká hořkost pochází z lipového medu a vyrovnává sladkost typického dwójniaku. Jeho bledá slámová barva a silná lipová chuť vytvářejí dojem, že červenec bude trvat navždy - bez ohledu na sezónu.

Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Dezertní medovina

Medovina s přídavky cukru, lihu či aromat

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Velmi vzácná lipová medovina z nejkvalitnějšího medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

- stříbrná medaile na XIX. Mezinárodním kongresu včelařství "Apislavia", 19.-23. září 2012, Pszczela Wola, Polsko
- stříbrnou medaili u X. Mazer Cup International USA 2018

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.