Poslední kusy Oceněná
Kód: PL0612R2 | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Herbowy - Miód pitny Trójniak (starý archív 2008) - 0,75 l 13%, keramika

550 Kč / ks 454,55 Kč bez DPH
Na dotaz
Tradiční polská medovina kategorie trójniak (1/3 medu) je vyrobená studenou cestou hlavně z podzimního medu s malým přídavkem jarních medů, bylin a ovocných šťáv. Obsah alkoholu asi 13%.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 733,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Miód pitny Trójniak Herbowy 2008
Složení: voda, med, byliny, ovocné šťávy
Ročník: 2008
Pořadí novinky: M0513
Cena na prodejně: 550,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Tradiční polská medovina kategorie trójniak (1/3 medu) je vyrobená studenou cestou hlavně z podzimního medu s malým přídavkem jarních medů, bylin a ovocných šťáv. Obsah alkoholu asi 13%.

Sladkost medu v tomto nápoji byla vyvážena přirozenou trpkostí podzimních medových a ovocných taninů, což znamená, že chuť této medoviny zůstane ve vaší paměti po dlouhou dobu.

Plněné do 750 ml keramických lahví a 5 000 ml dubových sudů.

Tato speciální limitovaná edice byla plněna roku 2008.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Ocenění zlatou medailí na 13. polské národní soutěži XIII Ogólnopolskim Konkursie Win i Miodów Pitnych Zamość v roce 2004.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.