Kód: CZ5101 | Značka: Včelařství Josef Gabriel

Včelařství Josef Gabriel - Medovina bylinná - světlá - 0,5 l 13,5%

180 Kč / ks 148,76 Kč bez DPH
Na dotaz
Vyvážená jemně bylinková chuť této moravské za studena vyráběné medoviny vás okouzlí a rozvolní.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Josef Gabriel
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 360,00 Kč
Složení: voda, med, bylinné extrakty
Vhodná k ohřevu: ano

Medovina je nápoj, který pili již staří Čechové. Vzniká alkoholovým kvašením roztoku medu za přítomnosti kvasinek.



Návod k přípravě: Medovina se podává chlazená, můžeme přidat i plátek citronu. Je možné použít i jako součást různých koktejlů a nápojů. V zimních měsících doporučujeme ohřívat na teplotu do 55°C.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Informace o výrobci Včelařství Josef Gabriel

Pan Gabriel včelaří pod Chřibskými lesy přibližně od roku 1995. Vyrábí také medovinu studenou cestou, za kterou pravidelně získává ocenění.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ5101.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pan Gabriel včelaří pod Chřibskými lesy přibližně od roku 1995. Vyrábí také medovinu studenou cestou, za kterou pravidelně získává ocenění.

Medovina je nyní vyráběna ve dvou bylinných variantách - světlé a tmavé. Odlišují se jiným složením bylinek. Med je při výrobě zpracováván do teploty 50°C. Medovina po prokvašení následně dozrává přibližně rok až dva.