Limitovaná edice
Kód: SI0301B | Značka: Čebelarstvo Šercelj

Čebelarstvo Šercelj - Medovina z květového medu - polosladká - 0,375 l 12,2%

445 Kč / ks 367,77 Kč bez DPH
Na dotaz
Polosladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z květových medů
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 0.9 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Šercelj
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,2%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 1 186,67 Kč
Originální název: Cvetlična medica polsladka
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0404
Cena na prodejně: 445,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Polosladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z květových medů.

Slovinské medoviny jsou čisté a přírodní, nenajdeme mezi nimi melomely (s ovocnou šťávou) či methegliny (byliny, koření). Vyznačují se velmi svěží vůní a harmonií chuti, kterou oceňují i známí sommeliéři.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Šercelj

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

 

Výroba medových nápojů probíhá výhradně z vlastních medů. Včelařství v současnosti obhospodařuje asi 1300 včelstev v rozsáhlé oblasti na jihu Slovinska. Díky tomu získávají mnohé žádané druhové medy - akátové, lipové, kaštanové, pohankové, ale i klasické květové, a různé druhy medů z lesních porostů.

K výrobě medoviny jsou používány květové a smíšené medy. Z ní se pak vyrábí šumivá medovina.

Velice chutný je i medový likér, ten však v současné době do ČR nedovážíme.