Kód: SI0311A | Značka: Čebelarstvo Šercelj

Čebelarstvo Šercelj - Peneča medica Roška - 0,75 l 11,5%

890 Kč / ks 735,54 Kč bez DPH
Na dotaz
Polosuchá šumivá medovina z květových medů vyráběná ve Slovinsku druhotným kvašením v lahvi. Základem pro výrobu je medovina kvašená studenou cestou z květových medů.
Možnosti doručení
Kategorie: Šumivé medoviny
Hmotnost: 1.7 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Šercelj
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 186,67 Kč
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0405
Cena na prodejně: 890,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Polosuchá šumivá medovina z květových medů vyráběná ve Slovinsku druhotným kvašením v lahvi. Základem pro výrobu je medovina kvašená studenou cestou z květových medů.

Šumivá medovina se vyrábí druhotným kvašením v lahvi z medoviny. Celková doba výroby trvá cca 5 let.

Šumivá medovina se podává vychlazená na 6-8°C.

Šumivá medovina

Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.

Šumivá medovina

Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Šercelj

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

 

Výroba medových nápojů probíhá výhradně z vlastních medů. Včelařství v současnosti obhospodařuje asi 1300 včelstev v rozsáhlé oblasti na jihu Slovinska. Díky tomu získávají mnohé žádané druhové medy - akátové, lipové, kaštanové, pohankové, ale i klasické květové, a různé druhy medů z lesních porostů.

K výrobě medoviny jsou používány květové a smíšené medy. Z ní se pak vyrábí šumivá medovina.

Velice chutný je i medový likér, ten však v současné době do ČR nedovážíme.