Medovina se vyznačuje svěžestí a jemností snoubenou s výraznou vůní polského medu.
Hlavní medovou složku tvoří různé květové luční medy spolu s pohankovým medem. Velmi neptrně je přidáván i medovicový a vřesový med. Základ je před kvašením ještě dochucen šťávou bezinek a arónie.
Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.
Stručně o výrobci Pasieka Jaros
Výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991.medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.