Skvělý příklad řemeslného cideru z Valašska. Dezertní typ cideru, který zrál 8 měsíců v dubových sudech. V chuti je sladší, takřka karamelový či medovinový charakter se znaky zralého ovoce.
Jablka pochází z regionálních bio sadů z okolí Vizovic. Dlouhé zrání v dřevěných sudech dominuje chuti i aroma.
Charakteristika: jablečný, sladký, barikovaný, jemně perlivý, pasterizovaný.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce A.K. Cider
A.K. Cider jsou řemeslné cidery a ovocná vína z Valašska. Staré odrůdy jablek jako Jadernička, Strýmka, Kožuch jsou základem jejich tvorby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
A.K. Cider jsou řemeslné cidery a ovocná vína z Valašska. Staré odrůdy jablek jako Jadernička, Strýmka, Kožuch jsou základem jejich tvorby.
A.K. cider je regionální výrobce ciderů a ovocných vín špičkové kvality z Vizovic. Navazuje na místní tradici kvašení a zpracování ovoce, která je dlouhá a bohatá. Stylově se blíží řemeslným anglickým ciderům. Využívá regionální odrůdy jablek jako Jadrnička Moravská. Pro zrání často používá dubové sudy, které ciderům dávají hloubku a výraz. Jako jeden z mála se nebojí přijít s jednodruhovými cidery a perry.