Tzv. přírodní medovinou se často označují medoviny, které jsou kvašené pouze ze základního medového roztoku a následně se už nijak nedochucují kořením nebo bylinkami. Vynikne tak jedinečná chuť medu. Specialitou v této kategorii jsou jednodruhové medoviny, vyráběné prokvášením pouze jednoho druhu medu - akát, lípa, slunečnice apod.
Medovinárna vám nabízí výběr těch nejkvalitnějších medovin od regionálních výrobců.
Značky
Druh medu
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Netradičně suchá medovina, kterou si rozhodně oblíbí příznivci méně sladkých nápojů.

Medy z ovocných stromů, luk a polí dávají nezaměnitelnou chuť této medovině z Potštejna, která byla vyrobena bez tepelné úpravy.

Tradiční medovina ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských medů. Zrála v dubových sudech.

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina z lesního medu vyráběná studenou cestou zaujme typickými kořenitými tóny.

Typická lahodná chuť lipového medu přechází kvašením za studena do této originální medoviny.

Typická hořkosladká chuť charakterizuje medovinu vyrobenou pouze ze slunečnicového medu.

Medovina je vyrobena z medu, který včely přinesly z bohaté jarní květeny luk. Má plnou příjemnou chuť.

Zlatavý nápoj, ve kterém vyniká chuť a vůně javorového medu. Celková dojem je harmonický a víno je dobře pitelné.

Velmi příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou bez přídavku koření či bylinek.

Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této medoviny z Trnavska.

Medovina vyrobená za studena určená k dlouhodobé archivaci ve studených sklepích a pro výjimečné příležitosti.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.

Originální medovina vyrobená z lesních medů s typickými tóny pryskyřice určená pro opravdové medovinové labužníky.

Pryskyřičné tóny upoutají na první nádech k ochutnání této velmi chuťově výrazné a jemné medoviny z medovicového medu.

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená z květových medů, zejména slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Vánoční medovina z mladých ořechů. Limitovaná edice originální ořechové medoviny - další z jedinečných medovin naložil zkušebně Milan Pleva v létě 2018. A protože mu moc zachutnala, můžete ji nyní vyzkoušet i vy!

Tradiční medovina vařená ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských medů dozrávající několik let v dubových sudech.

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Velmi sladká a vyvážená medovina blížící se chuťově ke slámovým vínům je dokladem, že i malá výroba může získat světová ocenění.

Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Medovina z akátového medu dozrávala 6 měsíců v barikovém sudu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa".

Aktuální varianta tekovské medoviny je vyráběna již bez přidání koření a bylinek a zachovává si výrazně přírodní charakter.