Tzv. přírodní medovinou se často označují medoviny, které jsou kvašené pouze ze základního medového roztoku a následně se už nijak nedochucují kořením nebo bylinkami. Vynikne tak jedinečná chuť medu. Specialitou v této kategorii jsou jednodruhové medoviny, vyráběné prokvášením pouze jednoho druhu medu - akát, lípa, slunečnice apod.
Medovinárna vám nabízí výběr těch nejkvalitnějších medovin od regionálních výrobců.
Značky
Druh medu
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Medovina je kvašená z jarních medů Českého lesa a vyráběná studenou cestou. Jedná se přírodní chuťově jemnou a čistou variantu bez dalších přísad.

Jemná medovina z jarních květových medů, která je vyráběná studenou cestou přídavku bez koření nebo bylin

Netradičně suchá medovina, kterou si rozhodně oblíbí příznivci méně sladkých nápojů.

Velmi příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou bez přídavku koření či bylinek.

Tradiční medovina ze 4 druhů nejkvalitnějších slovenských medů. Zrála v dubových sudech.

Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy. Základní medovina bez přísad. Vyrobená z tmavého melicitózního medu.

Zlatavý nápoj, ve kterém vyniká chuť a vůně javorového medu. Celková dojem je harmonický a víno je dobře pitelné.

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina z lesního medu vyráběná studenou cestou zaujme typickými kořenitými tóny.

Typická lahodná chuť lipového medu přechází kvašením za studena do této originální medoviny.

Typická hořkosladká chuť charakterizuje medovinu vyrobenou pouze ze slunečnicového medu.

Radomilická medovina je vyráběna z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Z výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování všech vlastností medu.

Radomilická medovina je vyráběna z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.

Radomilická medovina je vyráběna z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.


Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.

Lahodná přírodní medovina vyráběná studenou cestou ze směsi lesního a lučního medu, kterou ocení každý milovník čisté chuti kvalitního medu.

Pryskyřičné tóny upoutají na první nádech k ochutnání této velmi chuťově výrazné a jemné medoviny z medovicového medu.

Originální medovina vyrobená převážně z lesních medů s typickými tóny pryskyřice určená pro opravdové medovinové labužníky.

Příjemná medová chuť této klasické medoviny byla ceněným nápojem našich předků.


Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená z květových medů, zejména slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.


Medovina vyrobena studenou cestou z jarního květového medu s krásnou zlatavou barvou a velmi jemnou vyváženou chutí.



Vyrábí se z nektarových medů se silnou vůní a štiplavou chutí. Nejsušší medovina v produkci firmy.

Medovina vyráběna studenou cestou kvašením z lipového medu z národní přírodní rezervace Týřov, poblíž Skryjí na Křivoklátsku. Medovina vyniká výrazným typickým aroma lípy, ale současně je jemná v chuti.

Medovina je vyrobená kvašením z čistého slunečnicového medu. Proces výroby probíhá za studena. Příjemné aroma a a chuť s jemně kořenitými tóny.



Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Velmi jemná čistá medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z čistého druhového lipového medu z Moravy. Jedná se o limitovanou řadu, která potěší každého znalce medoviny a milovníka chuti a vůně lipového medu.

Květová medovina vyráběná studenou cestou. Medovina světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť středně plná medová se sušenými rozinkami. Dochuť střední svěží.

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.



Originální medovina vyrobená převážně z lesních medů s typickými tóny pryskyřice určená pro opravdové medovinové labužníky.

Archívní medovina vyráběná studenou cestou a kvašením lesních medů. Medovina sytě starozlatavé barvy, ve vůni cítíte ořechy s medem, v chuti heřmánek a hrušková povidla. Dochuť je dlouhá, sametová.