Ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky. Její jemně nahořklá chuť vzniká přidáním pylu do kvasu. Med v kvasném roztoku není ohříván, což zaručuje zachování zdraví prospěšných látek obsažených v medu.
Možno podávat chlazené i ohřáté.
Stručně o výrobci SVIL - Ludvík Svítek
Med z Lounska, výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí od roku 2002.medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.přírodní
Medovina se vyrábí kvašením z medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu.