Ovocné medoviny - Melomely
Pojem melomela je běžnému spotřebiteli celkem neznámý, ale jedná se o označení ovocných medovin. Od klasických medovin se liší tím, že se při přípravě medového roztoku před kvašením naředí med zcela nebo částečně ovocnou šťávou. Ovoce se také ale může přidat v průběhu výroby v sušené podobě nebo pouze vymačkané spolu se slupkami. Ovocné medoviny mají své senzorické vlastnosti odpovídají druhu použitého ovoce.
V Česku se do ovocných medovin nepřidávají žádná koření, v zahraničí, třeba konkrétně v Polsku, je to naopak celkem běžné.
Jak to šílené slovo melomela vzniklo? Pochází už ze starověké řečtiny, kde vzniklo spojením slova "meli" označujícího med a "melon" označujícího ovoce.
Medovinárna vám nabízí pouze poctivé ovocné medoviny bez aromat. Použitím aromat si někteří výrobci zjednodušují výrobu a snižují tak prodejní cenu, ale často pak pijete nápoj plný chemie. Vybírejte vždy podle kvality.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a...

Medovina kvašená ze směsi vinných moštů odrůd Cabernet Moravia a Dornfelder a lesního medovicového medu.

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Muškát Ottonel z Velkých Pavlovic. Medovina je velmi sladká a ocení ji milovníci sladkých vín i tradiční...


Rybízová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou z černého rybízu.

Tato medovina má vinnou, relativně sladkou chuť. Aróniová šťáva a koření přidané během kvašení dávají vzniku její zajímavé chuti.

Klasická medovina vyráběná studenou cestou z medu a lokálních borůvek z oblasti Zvičiny.

Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.