Limitovaná edice
Kód: CZ9102/2017 | Značka: Vinařství Vít Sedláček

Vinařství Vít Sedláček - Vinná medovina - růžová 2017-18 - 0,5 l 12,5%, sklo

230 Kč / ks 190,08 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina prokvašená z vinných moštů odrůd Ryzlink Rýnský, Rulandské modré a Cabernet Moravia v kombinaci s jarním květovým medem.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vít Sedláček
Typ medu: nektarový
Druh medu: jarní
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,5%
Sladkost: velmi sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 460,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Vinná medovina - růžová
Složení: vinný mošt, med
Konzervanty: siřičitany
Cena na prodejně: 230,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina prokvašená z vinných moštů odrůd Ryzlink Rýnský, Rulandské modré a Cabernet Moravia v kombinaci s jarním květovým medem.

Tato edice je kupáží ročníků 2017 a 2018 a zrála 30 měsíců na akátových sudech.

zbytkový cukr: 116,2 g/l
kyseliny: 6,6 g/l

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Medoviny jsou z jarního tedy květového medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

Výrobce Vinařství Vít Sedláček

Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu.

Výrobě vína se v rodině věnují již několik generací. Do práce ve vinicích i ve sklepě jsou zapojeni všichni členové rodiny. Zpracovávají hrozny ze 2 ha vlastních vinic, část hroznů nakupují od stálých dodavatelů z Vrbice, Velkých Pavlovic a Brumovic.

Při výrobě vína i medoviny využívají moderní technologie při dodržení tradičních způsobů výroby. Při výrobě vína se drží hesla: "Méně znamená někdy více". Tímto heslem jsem chtěl říci, že čím méně zásahů a přípravků do vína přidáme, tím bude víno vínem. Vinařství je jedním ze zakládajících členů VOC Modré hory.

Z vín pravidelně odebíráme Směs ze staré vinice.