Jednodruhové medoviny
Jednodruhové medoviny jsou vyrobené kvašením ze směsi druhového medu a vody bez přídavku koření nebo bylin. V Česku se setkáte nejčastěji s druhovými medovinami z akátového, lipového, slunečnicového či lesního medu. V naší nabídce druhových medovin máme nyní i medovinu z kaštanového medu, který je v ČR celkem vzácnost, ale například ve Slovinsku velmi častý a oblíbený.
Druhové medoviny jsou považovány za delikatesy mezi medovinami, neboť nechají vyniknout unikátní vůni a chuti použitého druhového medu. Nejhodnotnější jsou pak ty vyráběné studenou cestou.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby


Typická hořkosladká chuť charakterizuje tuto výjimečnou medovinu kvašenou pouze ze slunečnicového medu. Podobné druhové medoviny jsou opravdovou raritou a rozhodně stojí za...

Radomilická medovina je vyráběna kvašením z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i...

Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Polosladká slovinská archívní medovina prokvašená z kaštanového medu studenou cestou.


Suchá slovinská archívní medovina kvašená z kaštanového medu a vyráběná studenou cestou.

Sladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z druhového a kaštanového medu

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná...

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná...

Tato za studena vyráběná medovina kvašená z kaštanového medu z oblasti Podhorje západně od Mariboru je sladkostí srovnatelná s výběrem z hroznů u klasického vína.

Jedinečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medovicového medu.

Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.

Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.

Jedinečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medovicového medu.

Radomilická medovina je vyráběna kvašením z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i...


Jedinečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medovicového medu.