Jednodruhové medoviny
Jednodruhové medoviny jsou vyrobené kvašením ze směsi druhového medu a vody bez přídavku koření nebo bylin. V Česku se setkáte nejčastěji s druhovými medovinami z akátového, lipového, slunečnicového či lesního medu. V naší nabídce druhových medovin máme nyní i medovinu z kaštanového medu, který je v ČR celkem vzácnost, ale například ve Slovinsku velmi častý a oblíbený.
Druhové medoviny jsou považovány za delikatesy mezi medovinami, neboť nechají vyniknout unikátní vůni a chuti použitého druhového medu. Nejhodnotnější jsou pak ty vyráběné studenou cestou.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby


Vynikající medovina vyráběná studenou cestou z lesního medovicového medu zaujme svým výraznějším aroma a chutí s typickými kořenitými tóny.

Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Polosladká slovinská archívní medovina prokvašená z kaštanového medu studenou cestou.

Suchá slovinská archívní medovina kvašená z kaštanového medu a vyráběná studenou cestou.

Sladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z druhového a kaštanového medu

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná...

Tato za studena vyráběná medovina kvašená z kaštanového medu z oblasti Podhorje západně od Mariboru je sladkostí srovnatelná s výběrem z hroznů u klasického vína.

Jedinečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medovicového medu.

Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.

Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.

Jedinečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medovicového medu.



Jedinečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medovicového medu.