Limitovaná edice
Kód: CZ7903 | Značka: Včelí farma Vostoupalovi

Včelí farma Vostoupalovi - Medovina (chmelená z lesního medu) - 0,5 l 13%

270 Kč / ks 223,14 Kč bez DPH
Na dotaz
Vařená medovina vyráběná z lesního medu vlastní včelařské farmy na Táborsku. Dochucená žateckých poloraným červeňákem.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: František Vostoupal
Typ medu: medovicový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: chmelová
Alkohol: 13%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 540,00 Kč
Originální název: Medovina s příchutí chmele
Složení: med, voda
Pořadí novinky: M0542
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 270,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Vařená medovina vyráběná z lesního medu vlastní včelařské farmy na Táborsku. Dochucená žateckých poloraným červeňákem.

Medovina je vyráběna dle tradičního receptu z kvalitních medů. Není dolihována, ani doslazována cukrem. Je tak, jak má být.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Včelí farma Vostoupalovi

Včelí farma Vostoupalovi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelí farma Vostoupalovi