Medoviny vyráběné studenou cestou
Při výrobě studenou cestou nedojde k tepelné úpravě, která by způsobila poškození drahocenných látek obsažených v medu. Med se může citlivě ohřívat pro lepší smíšení s vodou před kvašením, ale nesmí se překročit hodnoty běžně přítomné v přírodě, vůči kterým je med odolný - do 40°C.
Někteří výrobci občas uvádějí, že je medovina nevařená. To ale neznamená studenou cestou (může to znamenat cokoliv pod 100°C). Pozor na hru se slovíčky.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby
Novinka HIDROMIEL HELA z produkce španělského výrobce Hidromiel Odin. Nízkoalkoholická (4%) sezónní medovina (tzv. session mead), jemně perlivá, sladkokyselá i peprná.
Lehká svěží polosladká medovina s nízkým obsahem alkoholu ve stylu metheglinu se zázvorem a trochou máty. Je vyráběná ve Španělsku a jedná se o limitovanou edici pro rok 2021.
Originální kombinace za studena vyráběné medoviny, vybraných BIO bylin a šťávy z hroznů vytváří typickou a vyváženou sladko kyselou chuť.
Hořko-sladká chuť originální, bylinkové a za studena vyráběné medoviny výjimečně vhodná ke zklidnění zažívání jako digestivum.
Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.
Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.
Nezaměnitelná vůně rozkvetlých slunečnic vás uchvátí v medovině citlivě vyráběné řízeným kvašením za studena.
Unikátní medovina vyrobená s pouze z lokálních surovin z okolí obce Čeladná. Je kvašená z lokálních květových medů, šťávy borůvek z místních lesů a šťavnatých višní. Metoda...
Medovinka Ženšen je čisté přírodní medové víno s přídavkem bylinek, z nichž je největší dominantou ženšen.
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a...