Oceněná
Kód: CZ0201 | Značka: Vinařství Zborovský

Vinařství Zborovský - Vinná medovina (Muškát Ottonel) - 0,5 l 13,5%, sklo

199 Kč / ks 164,46 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Muškát Ottonel z Velkých Pavlovic. Medovina je velmi sladká a ocení ji milovníci sladkých vín i tradiční medoviny.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vinařství V & M Zborovský, v.o.s.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: velmi sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 398,00 Kč
Originální název: Vinná medovina
Složení: med, vinný mošt
Ročník: 2021
Pořadí novinky: M0392
Cena na prodejně: 210,00 Kč

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Muškát Ottonel z Velkých Pavlovic. Medovina je velmi sladká a ocení ji milovníci sladkých vín i tradiční medoviny.

Vinná medovina se na rozdíl od klasické medoviny vyrábí tak, že med nenaředíme vodou, ale vinným moštem z čerstvě vylisovaných hroznů. V bílé vinné medovině byl použit u nás celkem okrajově pěstovaný Muškát Ottonel, o to víc je vinná medovina z něho raritnější a výjimečnou záležitostí.

Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat vychlazenou, případně doplněnou plátkem citronu.

Hodí se k moučníkům a sýrům.

Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice
Viniční trať: Lizniperky

Cukr: 107,5 g/l
Kyseliny: 7,3 g/l

Alkohol: 13,5 % obj.

Číslo šarže: 2921
Kategorie: sladké
Konzumace: 8° C
Archivace: 5 let

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Stříbrná medaile - San Francisco International Wine 2016

Výrobce Vinařství Zborovský

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Vedle klasických řad odrůdových vín má v nabídce speciální edice, slámová vína, vína z botrytického sběru nebo bílá vína vyrobená metodou "batonnage".

V Medovinárně prodáváme velmi oblíbené vinné medoviny. Základními řadami je "červená" kvašená z moštu Frankovky a "bílá" vyrobená s moštem Muškátu Ottonel.
Každá šarže vinné medoviny se může lišit použitým druhem medu a odrůdy vinné révy.

Varianta bílá je vždy výrazně sladší než červená.

Doporučujeme všem milovníkům sladkého vína a medoviny a objevovatelům nových chutí.