Oceněná
Kód: CZ0201 | Značka: Vinařství Zborovský

Vinařství Zborovský - Vinná medovina (Muškát Ottonel) - 0,5 l 13,5%, sklo

199 Kč / ks 164,46 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Muškát Ottonel z Velkých Pavlovic. Medovina je velmi sladká a ocení ji milovníci sladkých vín i tradiční medoviny.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vinařství V & M Zborovský, v.o.s.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: velmi sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 398,00 Kč
Originální název: Vinná medovina
Složení: med, vinný mošt
Ročník: 2021
Pořadí novinky: M0392
Cena na prodejně: 210,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Muškát Ottonel z Velkých Pavlovic. Medovina je velmi sladká a ocení ji milovníci sladkých vín i tradiční medoviny.

Vinná medovina se na rozdíl od klasické medoviny vyrábí tak, že med nenaředíme vodou, ale vinným moštem z čerstvě vylisovaných hroznů. V bílé vinné medovině byl použit u nás celkem okrajově pěstovaný Muškát Ottonel, o to víc je vinná medovina z něho raritnější a výjimečnou záležitostí.

Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat vychlazenou, případně doplněnou plátkem citronu.

Hodí se k moučníkům a sýrům.

Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice
Viniční trať: Lizniperky

Cukr: 107,5 g/l
Kyseliny: 7,3 g/l

Alkohol: 13,5 % obj.

Číslo šarže: 2921
Kategorie: sladké
Konzumace: 8° C
Archivace: 5 let

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Stříbrná medaile - San Francisco International Wine 2016

Výrobce Vinařství Zborovský

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.

Vedle klasických řad odrůdových vín má v nabídce speciální edice, slámová vína, vína z botrytického sběru nebo bílá vína vyrobená metodou "batonnage".

V Medovinárně prodáváme velmi oblíbené vinné medoviny. Základními řadami je "červená" kvašená z moštu Frankovky a "bílá" vyrobená s moštem Muškátu Ottonel.
Každá šarže vinné medoviny se může lišit použitým druhem medu a odrůdy vinné révy.

Varianta bílá je vždy výrazně sladší než červená.

Doporučujeme všem milovníkům sladkého vína a medoviny a objevovatelům nových chutí.