Netradiční spojení červených révových odrůd s medem vždy dává velmi výjimečné chuťové výsledky. V této medovině je použit pouze včelí med a mošt z oblíbené moravské červené odrůdy Frankovka, díky čemuž má velmi výraznou chuť.
Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu.
Hodí se k moučníkům a sýrům.
Vinařská oblast: Morava, Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice, Viniční trať: Lizniperky
Cukr: 27,6 g/l, Kyseliny: 6,3 g/l
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment: Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Informace o výrobci Vinařství Zborovský
Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ0203.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.
V Medovinárně prodáváme velmi oblíbené vinné medoviny. Základními řadami je "červená" kvašená z moštu Frankovky a "bílá" vyrobená s moštem Muškátu Ottonel.
Každá šarže vinné medoviny se může lišit použitým druhem medu a odrůdy vinné révy.
Varianta bílá je vždy výrazně sladší než červená.
Doporučujeme všem milovníkům sladkého vína a medoviny a objevovatelům nových chutí.