Vybrat medovinu jako dárek k narozeninám nebo k jiné příležitosti pro svoji partnerku, není zas tak složité. Pokud má medovinu ráda, tak víte nebo zjistíte jakou. Pokud medovinu tak často nepije, určitě víte, co má ráda víno a podle toho bych se řídil při výběru medoviny.
Pro milovnici červených vín, vyberte medovinu méně sladkou, třeba i kořeněnou. Pro milovnici bílých anebo sladších vín, volte sladké a jemnější medoviny bez přísad. Velmi dobře zapůsobí i ovocné medoviny. Pro významnější příležitost určitě doporučuje nějakou archívní a v mezinárodních soutěžích oceněnou medovinu.
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby


Medovina višňa patrí do nového produktového radu medovín značky APIMED, v ktorých sa po prvýkrát spája chuť medu so 100% prírodnou ovocnou šťavou.

Radomilická medovina je vyráběna z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Z výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování všech vlastností medu.

Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.

Medovina s úžasnými aromatickými a chuťovými vlastnosti jedinečné josty. Chuť, která se hodí pro posezení s rodinou. Receptura, na které Plevovi pracovali 10 let

Limitovaná medovina s černým rybízem, ovocná medovina s kyselinkou a výraznou chutí kombinace ovoce a medu

Medovina prokvašená z vinných moštů odrůd Ryzlink Rýnský, Rulandské modré a Cabernet Moravia v kombinaci s jarním květovým medem.

Je to pecka! Výjimečná jemná šťavnatá broskvová chuť, ovocná medovina vyrobená z českých broskví.


Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu

Jediná limitová řada kvašená se štvestkami. Vynikající aroma a chuť, které vás okouzlí svojí výjimečností.




Květová medovina vyráběná studenou cestou. Medovina světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť středně plná medová se sušenými rozinkami. Dochuť střední svěží.

Višňová melomela vyrobená z plně vyzrálých višní z buchlovických sadů a květového medu, výrazně višňového buketu, harmonicky příjemné, dlouhé dochuti.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.

Limitovaná řada medoviny s omamnou vůní a chutí z voňavých květů černého bezu z Potštejna.

Studenou cestou vyráběná melomela. Medovina tmavě cihlové barvy s fialovými odlesky. V aromatice můžete cítit aroniový likér a ibiškový květ, v chuti dominuje bobulové ovoce s příjemnou svíravostí zeleného čaje.

Medovina s příchutí bezinky vyráběná studenou cestou. Medovina sytě slámové barvy, ve vůni i v chuti jsou dominantní květy černého bezu. Dochuť středně plná, kratší, příjemně osvěžující.

Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce, chuť je velmi osvěžující, ovocitá, s tóny rybízu a grenadiny doplněná velmi příjemnou svěží kyselinkou. Dochuť je kratší hladká.

Archívní medovina vyráběná studenou cestou a kvašením lesních medů. Medovina sytě starozlatavé barvy, ve vůni cítíte ořechy s medem, v chuti heřmánek a hrušková povidla. Dochuť je dlouhá, sametová.

Medovina vyráběná studenou cestou z medu a černého rybízu. Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce.

Medovina kvašená studenou cestou z květových medů je světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť osvěžující medová a hravá.

Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa". BUDE ZNOVU NASKLADNĚNO 9.12.2020

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.



Polská medovina kategorie dwójniak a současně melomela. Základ před kvašením tvoří 50% květového medu a 30% zbylého obsahu malinová šťáva.

Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Tradiční polská medovina kategorie trójniak (1/3 medu) je vyrobená studenou cestou hlavně z podzimního medu s malým přídavkem jarních medů, bylin a ovocných šťáv. Obsah alkoholu asi 13%.




Medovina višňa patrí do nového produktového radu medovín značky APIMED, v ktorých sa po prvýkrát spája chuť medu so 100% prírodnou ovocnou šťavou.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.



Studenou cestou vyráběná melomela. Medovina tmavě cihlové barvy s fialovými odlesky. V aromatice můžete cítit aroniový likér a ibiškový květ, v chuti dominuje bobulové ovoce s příjemnou svíravostí zeleného čaje.

Květová medovina vyráběná studenou cestou. Medovina světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť středně plná medová se sušenými rozinkami. Dochuť střední svěží.

Archívní medovina vyráběná studenou cestou a kvašením lesních medů. Medovina sytě starozlatavé barvy, ve vůni cítíte ořechy s medem, v chuti heřmánek a hrušková povidla. Dochuť je dlouhá, sametová.

Medovina vyráběná studenou cestou z medu a černého rybízu. Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce.

Medovina kvašená studenou cestou z květových medů je světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť osvěžující medová a hravá.
