Tip
Kód: CZ5521A | Značka: Kubešův med

Kubešův med - Kubešova medovina - přírodní archívní (lesní med) - 0,75 l sklo

310 Kč / ks 256,20 Kč bez DPH
Skladem (> 10 ks)
Archívní medovina vyráběná studenou cestou a kvašením lesních medovicových medů. Medovina sytě starozlatavé barvy, ve vůni cítíte ořechy s medem, v chuti heřmánek a hrušková povidla. Dochuť je dlouhá, sametová.
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jan Kubeš
Typ medu: medovicový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,50%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 413,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro tatínka nebo dědečka, pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Originální název: Kubešova medovina přírodní archívní
Složení: lesní med, voda
Konzervanty: oxid siřičitý, sorban draselný
Ročník: 2016

Medovina je aktuálně nabízena z ročníku 2016 a dozrávala 4 roky.
Doporučujeme pro milovníky přírodních medovin nebo jako luxusní dárek.
Vyrobeno z medu oblasti Nízkého Jeseníku.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Kubešův med

Rodinná včelařská firma z Olomoucka, která obhospodařuje včelstva v lesnaté oblasti Nízkého Jeseníku a zaměřuje se převážně na výrobu medoviny.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu CZ5521A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinná včelařská firma z Olomoucka, která obhospodařuje včelstva v lesnaté oblasti Nízkého Jeseníku a zaměřuje se převážně na výrobu medoviny.

Kubešova manufaktura je malá rodinná včelařská farma, založená v roce 2002, která sídlí v Olomouci – Neředíně. Vlastní včelstva jsou z velké části umístěná v zalesněné krajině Nízkého Jeseníku. Tato oblast je pro včelstva vhodná i tím, že je poměrně ekologicky čistá. Není zatížena intenzivní průmyslovou a zemědělskou výrobou. Převažují zde louky, pastviny a lesy. Zatímco včelařské zázemí mají umístěno v kopcích, výroby medoviny mají nedaleko Olomouce.

Jejich záměrem je co nejšetrnější produkce kvalitního medu, aby se v něm zachovaly všechny biologicky aktivní látky, cenné pro naše zdraví. Zaměřují se na získávání druhových medů, tj. medů, v nichž převažuje typická vůně a chuť určité rostliny. Jak širokou paletu druhových medů se ten rok podaří získat, je dáno proměnlivostí přírody.

Z Kubešovy farmy odebíráme do Medovinárny medovinu od podzimu roku 2020 a zákazníci si hodně oblíbili přírodní varianty, bezinkovou a za zkoušku a ochutnání stojí i frizzante medoviny, které jsou unikátem na českém trhu.