Dezertní medoviny
Upřímně řečeno, dezertní medoviny většinou neprodáváme. Do té skupiny totiž v drtivé většině patří medoviny doslazené cukrem, dolihované nebo s přídavkem umělých aromat a barviv. To nejsou medoviny! A srdce by nám nedovolilo je prodávat.
Nicméně každé pravidlo má jisté výjimky. V nabídce máme například archívní Hřebečské medoviny, kde byl ještě podle staré legislativy před rokem 2018 v drobné míře používán kulér a to zejména za účelem lepšího vyniknutí vůně a chuti při macerování koření a bylinek. Proto musí být nyní tyto archívní medoviny (stáčené již v době platnosti nové vyhlášky) označeny za dezertní. Vzhledem k mimořádnosti až 18 let vyzrálé medoviny tuto drobnost výjimečně promineme.
V této sekci najdete i některé tradiční polské medoviny, kde je u sladkých medovin výše alkoholu povinně navyšována nad 15% drobným přídavkem lihu.
Nejprodávanější
Značky
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby
Tradiční medovina z Vysočiny v bio variantě s přidaným kořením, bylinkami a chmelem. Dobarvená karamelem.
Ořechy sklízené před sv.Annou dodávají výraznou hořce-ořechovou chuť, kterou nenajdete v jiné české medovině.
Njörd je severský bůh moře, větru a plodnosti, patron rybářů a námořníků, dárce a ochránce bohatství. Jeho posvátnými zvířaty jsou rackové a tuleni.
Velmi jemná chuť a intenzivní medová vůně. Dominikański Dwójniak se vyrábí pomocí speciální aromatické směsi.
Kombinace koření dává této medovině harmonickou chuť a vůni. Vyrábí se s přidáním šťávy z černého rybízu.
Polská medovina kategorie Dwójniak se vyrábí studenou cestou kvašením ze směsi letního a podzimního medu a vodu v poměru 1:1 a s přídavkem aromatických doma pěstovaných bylinek.
Velmi jemná chuť a intenzivní medová vůně. Dominikański Dwójniak se vyrábí pomocí speciální aromatické směsi.
Kombinace koření dává této medovině harmonickou chuť a vůni. Vyrábí se s přidáním černého rybízu šťávy.