Tip Poslední kusy
Kód: CZ6021B | Značka: Hřebečská medovina

Hřebečská medovina - archivní - staročeská (5 let v dubovém sudu) - 0,375 l 12%, sklo

349 Kč / ks 288,43 Kč bez DPH
Objednáno
Dlouhých 5 let v dubových sudech vyzrálá staročeská medovina s výraznou medovou chutí vyváženou 17 druhy koření a bylin.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 0.8 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ivana Bakrlíková
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12%
Sladkost: velmi sladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 930,67 Kč
Originální název: Hřebečská medovina - archivní
Složení: voda, med, koření, byliny, karamel
Konzervanty: kys. citrónová
Pořadí novinky: M0232
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 370,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Dlouhých 5 let v dubových sudech vyzrálá staročeská medovina s výraznou medovou chutí vyváženou 17 druhy koření a bylin.

Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody. Podává se chlazená, v chladném období se servíruje též teplá.

Staročeská medovina zrála 5 let v dubových sudech. Jedná se o repasované dubové sudy od vinařů z Jižní Moravy, které se používaly pro zrání červených vín.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Hřebečská medovina

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.

Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.

Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.

Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.