Hřebečská medovina
V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.
Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficiálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.
Až na medovinu mandlovou (kterou ale v Medovinárně neprodáváme) jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.
Základní medovina bez přísad je označována jako <em>tradiční</em>. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.
Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.
Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.
Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.
Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.

Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.

Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.

Jednoznačně okouzlující medovina silně intenzivní ve vůni a chuti pro všechny, kteří milují skořici.

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy. Základní medovina bez přísad. Vyrobená z tmavého melicitózního medu.

Prémiová řada Hřebečské medoviny. Medovina zrála na dubovém dřevě po portském víně. Ocenění Mls Pardubického kraje 2020.

Dlouhých 10 let v dubových sudech vyzrálá staročeská medovina s výraznou medovou chutí vyváženou 17 druhy koření a bylin.


Prémiová řada Hřebečské medoviny. Medovina zrála na dubovém dřevě po portském víně. Ocenění Mls Pardubického kraje 2020.

Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.

Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.


Jednoznačně okouzlující medovina silně intenzivní ve vůni a chuti pro všechny, kteří milují skořici.

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy. Základní medovina bez přísad. Vyrobená z tmavého melicitózního medu.

Stránka 1 z 1 - 28 položek celkem