Znamenitě vyvážená harmonie jablka a medu potěší i ty nejnáročnější zákazníky.
Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.
Dezertní medovina: Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.
Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Ocenění v soutěžích
zlatá medaile na 12. ročníku soutěže o víno a pití v Polsku v polském městě Ciechocinek v roce 2003, kterou pořádala Polská rada pro vinařství a medovinařství;
Zlatá medaile na Mezinárodním festivalu v Boulderu v USA v roce 2007;
Stříbrná medaile na Mezinárodní soutěži medovin "Mazer Cup" v Boulderu, USA 2009.
Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí
Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:
- 2020 - rok ovocných medovin - kolekce plná šťávy #1 Výběr nejzajímavějších druhů ovocných medovin z naší nabídky napříč všemi druhy ovoce, které si vychutnáte v kombinaci s medem. (2 689 CZK)
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Informace o výrobci Pasieka Jaros
Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu PL0624A.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky
Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.
Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.
Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.
V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.