Oceněná
Kód: PL1222R | Značka: Mazurskie Miody

Mazurskie Miody - Kormoran - Miód pitny Dwójniak - 0,5 l 16%, sklo

369 Kč / ks 304,96 Kč bez DPH
Na dotaz
Zachovává hodnotu medu, protože není podroben tepelné úpravě. Dwójniak Kormoran je směs speciálně vybraných druhů včelích medů. Přirozeně chutný a aromatický dwójniak bez přísad.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: Mazurskie Miody - Bogdan Piasecki
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 16%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 738,00 Kč
Originální název: Dwójniak Kormoran
Složení: med, voda, líh
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0618
Cena na prodejně: 395,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Zachovává hodnotu medu, protože není podroben tepelné úpravě. Dwójniak Kormoran je směs speciálně vybraných druhů včelích medů. Přirozeně chutný a aromatický dwójniak bez přísad.

Vyrábí se podle tradiční polské receptury: na jeden objem medu připadá objem vody. Obsah alkoholu 16% obj.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Mead Madness Cup 2022: 3. místo - Polské dezertní medoviny

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Mazurskie Miody

Medoviny značky Mazurskie Miody jsou vyráběné studenou cestou. Je to skvělá hodnota a rarita nejen polském na trhu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Medoviny značky Mazurskie Miody jsou vyráběné studenou cestou. Je to skvělá hodnota a rarita nejen polském na trhu.

Z důvodu výroby studenou cestou se každý ročník mírně liší. Medoviny jsou přirozené, ne dokonalé. Nejlepší z nabídky jsou półtoraky - jedinečné a prvotřídní.

Výsledkem spojení tradiční receptury s moderní technologií jsou unikátní nevařené medoviny. Z ostatních medovinových vín vyráběných v Tomaszkowie vyniká vysoce kvalitní, hlubokou, intenzivní chutí a chováním přirozených vlastností včelího medu. Na trhu jsou czwórniaki, trójniaki, dwójniaki, półtoraki a ochucené nápoje "honey wine".