Oceněná
Kód: PL0631S | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Poltorak - Miód pitny Półtorak - 0,25 l 16%, keramika

359 Kč / ks 296,69 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
K výrobě této polské medoviny nejvyšší kategorie je použito 2/3 medu ve směsi s vodou. Med je kombinací jarních květových nektarových medů s přídavkem pohankového medu. Sladkost medu vyvažuje přídavek moštu z kyselejší odrůdy jablek.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 0.45 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná
Alkohol: 16%
Sladkost: velmi sladká
Objem: 0,25 l
Cena/l: 1 436,00 Kč
Originální název: Miód pitny Półtorak
Složení: med, voda, líh, jablečný mošt
Cena na prodejně: 385,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

K výrobě této polské medoviny nejvyšší kategorie je použito 2/3 medu ve směsi s vodou. Med je kombinací jarních květových nektarových medů s přídavkem pohankového medu. Sladkost medu vyvažuje přídavek moštu z kyselejší odrůdy jablek.

Medoviny Półtorak jsou nejvíce oceňované medoviny na celém světě. Takto sladké medoviny se běžně jinde nevyrábějí. Obsahují nejvíce zkvasitelných cukrů a současně 16% alkoholu.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Dezertní medovina

Medovina s přídavky cukru, lihu či aromat

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

1. místo: Mazer Cup 2021 - speciality - otevřená kategorie - sladké

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.