Kód: CZ2931 | Značka: Dr. Bojda

Dr. Bojda - Medovinka archívní (10letá) - 0,5 l 13%, sklo

219 Kč / ks 180,99 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Archivní přírodní medovina vyrobená studeným procesem, zachovává veškeré živiny obsažené v medu. Neobsahuje konzervanty a jiné chemické látky. Medovina byla založena v roce 2013.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: JANKAR PROFI, s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Objem: 0,5 l
Cena/l: 438,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro tatínka nebo dědečka, pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Medovinka archívní
Složení: voda, med, propolis
Pořadí novinky: M0714
Cena na prodejně: 240,00 Kč

Archivní přírodní medovina vyrobená studeným procesem, zachovává veškeré živiny obsažené v medu. Neobsahuje konzervanty a jiné chemické látky. Medovina byla založena v roce 2013.

Více než 1 milion květů musely včely navštívit a více než 5 let vyzrávala, aby vznikla tato láhev archívního přírodního medového nápoje s unikátní typickou medovou vůní a chutí. Nápoj je vyroben z nejlepších druhů českých medů technologií řízeného kvašení za studena, takže jsou v medovině zachovány přirozené bioaktivní látky.

Konzumujeme mírně vychlazenou.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Dr. Bojda

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Společnost byla založena v roce 2000 s cílem vyrábět kvalitní produkty bez náhražek. V nabídce medovin se v posledních letech objevili kromě klasické z květového medu a bylinkové, i medoviny jednodruhové - z akátového, slunečnicového a lesního medu.

Výrobce však dodává do velkých obchodních řetězců i medoviny doslazované cukrem, proto může dojít k omylu při nákupu. Tyto produkty jsou v našem katalogu zvýrazněny.