Limitovaná edice
Kód: SK0406A | Značka: Včelco

Včelco - Medovina Ginger - 0,75 l 12%, sklo

224 Kč / ks 185,12 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Limitovaná edice zázvorové medoviny s jemným kořenitým až pikantním podtónem. Tato medovina je vyrobena kvašením z voňavého květového medu a šťávy příjemně pikantního zázvoru, spolu s citrónovou lahodně kyselou šťávou.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Včelco s.r.o.
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: zázvorová
Alkohol: 12%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 298,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Honeycraft Včelovina Ginger
Složení: voda, med, šťáva ze zázvoru, citronová šťáva
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2022
Pořadí novinky: M0611
Vhodná k ohřevu: ano

V chuti možné cítit hravé, pikantní zázvorové tóny s hebkým pohlazením letního medu.

HONEYCRAFT je edice řemeslných produktů, které vyrábíme se stejnou láskou a starostlivostí jako nejlepší medovinu VČELOVINU v našem včelařství a medovinařství na úpatí Malých Karpat ve Smolenici.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky

Tuto položku můžete zakoupit v kartonu po 6 ks za výhodnější cenu 1289,00 Kč (214,83 Kč / ks). Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete aktuální nabídku.

Informace o výrobci Včelco

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu SK0406A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.

Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.

Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.

Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.

Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení