Včelco
Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.
Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.
Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.
Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.
Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.
Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.

Svěží medový cider s přídavkem chmele. Skvělé pití na léto, na piknik, při posezení s přáteli.

Tento speciální cider je kvašený nízkoalkoholický nápoj z jablečné šťávy, který jen obohacen o včelí med, aromatický chmel a kombinací višňové a rybízové šťávy

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století.

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století. Prešporská medovina je vyrobena klasickou metodou, tj. prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření.

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám

Svěží ovocně-medová chuť je dosažená přidáním šťávy z černého rybízu v průběhu výroby a výrazně připomíná až rybízové víno. Je velmi příjemnou ovocnou medovinou z kategorie tzv. melomel, v zahraničí jeden z nejoblíbenějších druhů medoviny.

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená kvašením z květových medů, zejména pozdně letních s převahou slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám

Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medovinu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Prémiová ovocná medovina. Jarní dotek slunce, slunečné paprsky deroucí se korunami stromů, chutě babičina višňového štrůdlu.

Limitovaná edice medoviny jako bájného nápoje lásky v exkluzívní ovocné podobě.

Prémiová ovocná medovina kvašená z letního medu spolu borůvkovou šťávou a s dotekem malin a rybízu. Vynikající vzpomínka na letní večer za svitu hvězd.


Medovina vyrobená podle originální receptury ze tří druhů slovenského medu. V barikových sudech z amerického dubu dozrávala 40 měsíců, díky čemuž přináší explozi chutí s náznakem čokolády, vanilky, pralinek, sušeného ovoce a povidel.

Speciální edice v keramické "retro" lahvi. Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená z květových medů, zejména slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století.

Medovina Včelovina je vyrobená podle originální receptury ze tří druhů slovenských medů. Tato limitovaná edice dozrávala 15 měsíců v dubovém dubu po karibském rumu, díky čemuž je v ním možné nalézt chuť pralinek, čokolády a sušeného ovoce.

Výrazný a delikátně whiskovitý charakter získává tato Včelovina, která dozrávala 15 měsíců v barikovém sudu od americké whiskey.



Půl litrová speciální keramická láhev s patentním uzávěrem naplněná nápojem králů pro výjimečné příležitosti. Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám


Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".


Speciální degustační set pro milovníka medoviny, který se má stát odborníkem. Skvělý dárek pro výjimečné příležitosti.

Svěží medový cider s přídavkem chmele. Skvělé pití na léto, na piknik, při posezení s přáteli.

Tento speciální cider je kvašený nízkoalkoholický nápoj z jablečné šťávy, který jen obohacen o včelí med, aromatický chmel a kombinací višňové a rybízové šťávy

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století.


Delikátní medovina příjemné medové chuti, vyrobená z květového medu, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Svěží ovocně-medová chuť je dosažená přidáním šťávy z černého rybízu v průběhu výroby a výrazně připomíná až rybízové víno. Je velmi příjemnou ovocnou medovinou z kategorie tzv. melomel, v zahraničí jeden z nejoblíbenějších druhů medoviny.

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století. Prešporská medovina je vyrobena klasickou metodou, tj. prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření.

Svěží ovocně-medová chuť je dosažená přidáním šťávy z černého rybízu v průběhu výroby a výrazně připomíná až rybízové víno. Je velmi příjemnou ovocnou medovinou z kategorie tzv. melomel, v zahraničí jeden z nejoblíbenějších druhů medoviny.

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená kvašením z květových medů, zejména pozdně letních s převahou slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám

Základní kolekce 6 stálých řad medovin z produkce světově oceňované firmy Včelco ze Slovenska.

Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medovinu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Prémiová ovocná medovina. Jarní dotek slunce, slunečné paprsky deroucí se korunami stromů, chutě babičina višňového štrůdlu.

Limitovaná edice medoviny jako bájného nápoje lásky v exkluzívní ovocné podobě.




Prémiová ovocná medovina kvašená z letního medu spolu borůvkovou šťávou a s dotekem malin a rybízu. Vynikající vzpomínka na letní večer za svitu hvězd.
Stránka 1 z 2 - 52 položek celkem