Tip Oceněná
Kód: SK0421A | Značka: Včelco

Včelco - Medovina Original - Prešporská medovina - 0,75 l 13%

249 Kč / ks 205,79 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století. Prešporská medovina je vyrobena klasickou metodou, tj. prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Včelco s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 13%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 332,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro tatínka nebo dědečka
Složení: voda, med, extrakt z bylin a koření
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0169
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 270,00 Kč

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století. Prešporská medovina je vyrobena klasickou metodou, tj. prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření.

Klasická medovina vyrobena z květového medu, jemně sladká chuť, kořenitě-bylinková.

Je vyrobena klasickou metodou, tj prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření. Unikátností naší firmy je, že fermentace medoviny probíhá při nízkých teplotách - cca 17 °C. Tento způsob zaručuje lepší zachování aromatických a chuťových charakteristik použitých surovin.

Tato medovina je výborná jako aperitiv nebo jako dezert. Vhodná i v kombinaci s moučníky, ovocem, kořeněnými jídly.

Plná harmonicky kulatá chuť je výsledek dokonalého spojení medovosti s objetím koření a bylin.

Vůně: Bylinná-kořenitý buket s jemným medovým podtónem.
Chuť: Plná medově-kořenitá chuť s náznakem bylinek s příjemným zakulaceným dozvukem

Podává se chlazená na 14 °C až 18 °C.
Jako nápoj na zahřátí při 50 °C až 55 °C.

Upozornění: Kanystry 5 a 10L lze posílat pouze službou Messenger.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Ocenění v soutěžích

Stříbrná medaile z Apimondie 2013 v Kyjevě
stříbrná medaile z Apimondie ve francouzském Montpellier
stříbrná medaile Ljublana Slovinsko
bronzová medaile Varna Bulharsko,
cena Danubius Gastro a Značka kvality SK Ministerstva pôdohospodárstva SR

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Včelco

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.

Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.

Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.

Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.

Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.