Tradičná medovina je najstarší slovanský nápoj. Pre svoje blahodárné účinky sa pila na svadobných, kráľovských a iných slávnostných hostinách.
Tradičnú slovenskú medovinu vyrába Dr. TOMKA od roku 1989 zo 4 druhov najkvalitnejších slovenských včelích medov. Jeden litr nápoja obsahuje cca 0,5kg medu.Následným kvasením vznikne alkoholický nápoj, ktorý svoje charakteristické chuťové vlastnosti nadobúda nielkoročným zrením v dubových sudoch v pivniciach starobylej Nitry.
Medovina je vyrábaná bez chemických prísad. Podávejte vychladenú na 10°C, alebo ohriatu na 55°C.
Stručně o výrobci Tomka
Tradičná Slovenská Medovinamedovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou.přírodní
Medovina se vyrábí kvašením z medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.