Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1511 | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - levandulová - 0,5 l 13,9%, sklo

234 Kč / ks 193,39 Kč bez DPH
Vyprodáno
Limitovaná edice levandulová medoviny zalité sluncem je vyráběná studenou cestou v rodinné firmě Pleva v Potštejně.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: levandulová
Alkohol: 13,9%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 468,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med, levandule
Ročník: 2021
Pořadí novinky: M0432
Cena na prodejně: 250,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Limitovaná edice levandulová medoviny zalité sluncem je vyráběná studenou cestou v rodinné firmě Pleva v Potštejně.

Levandulová medovina pohladí vaše chuťové buňky, zalije je sluníčkem a vy se najednou ocitnete v Provence. Po spolknutí vám na jazyku zůstane sladká chuť levandule, a s každým dalším douškem se tento pocit zintenzivní. Medovina je úžasná k degustování, užijete si ji i zastudena, i mírně zahřátou. Voní po čerstvě vytočeném tekutém medu. Určitě není suchá, takže počítejte s něžnou sladkostí.

Pokud máte také na zahrádce levanduli, určitě víte, jak moc včelkám a motýlům chutná. Jako ingredience do medoviny se proto vyloženě nabízí! Kombinace s českým medem je úžasná – medovina tak získává jemnou květinovou chuť. Pohladí vás na jazyku po náročném dni, kdy si vyloženě zasloužíte chvilku pro sebe, a naplní vás sluncem Provence.

Nápad na kombinaci kvašeného medového nápoje s levandulí se zrodil v létě roku 2016, když Milan Pleva seděl na terase a poslouchal bzučení včel a dalšího hmyzu. Všechen ten bzukot se odehrával v kvetoucích levandulích, kterých je v Potštejně u domu Plevových skutečně hodně. Včely je zbožňují díky sladkému nektaru a užitečnému pylu. A když tak chutná včelám, jak by asi tahle krásná fialová rostlinka vynikla v medovině?

Levanduli ale Milan nejprve nechal odkvést, aby z ní měly včely i ostatní hmyz co největší užitek, pak ji sklidil a nasušil. Usušenou levanduli pak na zkoušku naložil do medoviny a po roce zrání ochutnal. Připadala mu výborná, tak proběhlo také testování s rodinou a okolím. Všichni z ní byli nadšení!

Milan se tedy rozhodl naložit větší množství pro levandulovou limitovanou edici. A výsledek byl opět úžasný! Nabídnout vám ji k ochutnání je tak pro nás, hlavně pro Milana, velká radost. Rok zrající medovinu si dopřejte po náročném, ale i po krásném dni. Můžete si jen tak zafilozofovat nad životem, ať už vaším nebo třeba včelím. Jemná Levandulová medovina vás pohladí svou květinově sladkou vůní a něžnou chutí levandule :-) Doufáme, že vám bude také tak chutnat!

Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

  • Jarní divoké a jedinečné medoviny Aktuální jarní set výjimečných medovin z rodinné firmy Pleva. Součástí setu jsou divoké mladé medoviny (malinová, borůvková a meruňková), novinky (pohanková a třešňová) a poslední kousky předvánočních novinek (černý bez, levandulová a červený rybíz) (2 299 CZK)

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
LJ Avatar autora | 3.11.2021
Velmi příjemná jemná chuť a vůně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.