Limitovaná edice
Kód: CZ1519 | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - malinová - 0,5 l sklo

285 Kč / ks 236 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks)
Slaďoučká chuť vyzrálých malin vyniká v této jedinečné limitované edici vyzrálé medoviny. Velmi příjemné letní ovocné osvěžení a báječně chutná ledově vychlazená
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: malinová
Alkohol: 12,20%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 570,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Složení: voda, med, maliny

Maliny jsou letním ovocem, které snad všichni milujeme už od dětství. Správně vyzrálé maliny mají lákavou červenou barvu, jsou báječně šťavnaté a slaďoučké.

Vůně sladkého letního ovoce
Nápad na malinovou medovinu vznikl tak nějak náhodou, jako ona pověstná z nouze ctnost :-) Sháněli jsme rybíz na naši oblíbenou rybízovou medovinu, ale letos ho bylo málo. Při poptávání po známých Milan zjistil, že jeho kamarád z vedlejší vesnice sice nemá rybíz, ale zato má pořádnou úrodu malin.

Zralé ovocné osvěžení
Zhruba před rokem jsme vám představili divokou (čerstvě dokvašenou, ale nezralou) verzi malinové medoviny, jejíž chuť jsme si zamilovali na první ochutnání. Soudě podle toho, jak rychle byla rozebrána se domýšlíme, že měla úspěch i u našich zákazníků.

Medové víno většinou zraje minimálně rok a jeho chuť se během zrání velmi proměňuje. Medovina může ztrácet svou sladkost, která se mění na jiné chuťové tóny. Nyní je Malinová medovina již plně vyzrálá a připravená potěšit vaše chuťové pohárky.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu CZ1519.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.