Při výrobě studenou cestou nedojde k tepelné úpravě, která by způsobila poškození drahocenných látek obsažených v medu. Med se může zahřívat citlivě ohřívat pro lepší smíšení s vodou před kvašením, ale nesmí se překročit hodnoty běžně přítomné v přírodě, vůči kterým je med odolný - do 40°C.
Někteří výrobci občas uvádějí, že je medovina nevařená. To ale neznamená studenou cestou (může to znamenat cokoliv pod 100°C). Pozor na hru se slovíčky.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Medovina je vyrobená kvašením z čistého slunečnicového medu. Proces výroby probíhá za studena. Příjemné aroma a a chuť s jemně kořenitými tóny.

Chuť perníkového koření a medu vyniká v této za studena vyráběné medovině z Rakovnicka. Receptura je shodná s původní variantou, ale díky jemné filtraci je výrazně světlejší a...

Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu. Jak již z názvu vyplývá, její chuť vybízí k použití jako aperitivní medoviny.

Limitovaná edice levandulová medoviny zalité sluncem je vyráběná studenou cestou v rodinné firmě Pleva v Potštejně.

Zachovává hodnotu medu, protože není podroben tepelné úpravě. Jeho medové aroma a lehce nasládlá, jedinečná chuť pochází z pečlivě vybraných ušlechtilých včelích medů...

Zachovává hodnotu medu, protože není podrobena tepelné úpravě. Sladkost medu, kterou snadno vnímáte, podtrhuje vynikající malinová šťáva. Medovina se skvěle hodí k masitým...

Hrádecká medovina je tradiční medovinou kvašenou z medu a vody s přídavkem chmele.

Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Příjemně sladká polská medovina, která vás zahřeje v každém doušku jemnými hořkými tóny. Vysoce kvalitní trójniak, který za svou harmonickou a vyváženou sladkost vděčí dlouhé...

Medy z ovocných stromů, luk a polí dávají nezaměnitelnou chuť této medovině z Potštejna, která byla vyrobena bez tepelné úpravy.

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina s výraznými rysy po přidaných sušených jeřabinách, které se zejména v chuti otiskly velmi intenzivně. Temná barva a výrazná hořkost spolu s celkovým vjemem dává této...

Sladce ovocná chuť zralých borůvek z farmy v podhůří Orlických hor si můžete vychutnat v limitované edici pouze 40 lahví.

Medovina vyrobena studenou cestou z jarního květového medu s krásnou zlatavou barvou a velmi jemnou vyváženou chutí.

Limitované edice medoviny kvašené za studena z pohankového medu z oblasti Letohradu s originální a zároveň jemnou chutí. Skvělý způsob jak si dopřát pohanku. Obsahuje prospěšné...

Studenou cestou vyráběná melomela. Medovina tmavě cihlové barvy s fialovými odlesky. V aromatice můžete cítit aroniový likér a ibiškový květ, v chuti dominuje bobulové ovoce s...

Medovina s příchutí bezinky vyráběná studenou cestou. Medovina sytě slámové barvy, ve vůni i v chuti jsou dominantní květy černého bezu. Dochuť středně plná, kratší, příjemně...

Vinná medovina kvašená z medu a moštu odrůdy Cabernet Moravia. Medovina temně rubínové barvy.

Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce, chuť je velmi osvěžující, ovocitá, s tóny rybízu a grenadiny doplněná velmi příjemnou...

Medovina růžovooranžové barvy vyrobená z květového medu, bylin a koření. Dochuť velmi dlouhá, jemně bylinková s lehkou, ale velmi příjemnou hořčinkou. Při pití krásně prohřívá.

Květová medovina vyráběná studenou cestou. Medovina světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť středně plná medová se sušenými rozinkami....

Hrádecká medovina je tradiční medovinou kvašenou z medu a vody s přídavkem chmele.

Přírodní medovina vyrobená za studena z květového medu, ve které se macerují květy bezu černého. Sladká medovina s květinovými tóny a vyváženou chutí bezu.

Limitovaná edice jiskřivé medoviny s červeným rybízem z podhůří Orlických hor je vyráběná studenou cestou v rodinné firmě Pleva v Potštejně. Oceněná zlatou medailí na Mead...

Medovina vyráběná studenou cestou z medu a černého rybízu. Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce.

Medovina kvašená studenou cestou z květových medů je světle zlatavé barvy. Ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou. Chuť osvěžující medová a hravá.