Kód: CZ9103 | Značka: Vinařství Vít Sedláček

Vinařství Vít Sedláček - Vinná medovina - červená - 0,5 l 15%, sklo

199 Kč / ks 164,46 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina kvašená ze směsi vinných moštů odrůd Cabernet Moravia a Dornfelder a lesního medovicového medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Vít Sedláček
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 15%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 398,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro tatínka nebo dědečka
Složení: vinný mošt, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0369
Cena na prodejně: 220,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Medovina kvašená ze směsi vinných moštů odrůd Cabernet Moravia a Dornfelder a lesního medovicového medu.

Rozbor:
zbytkový cukr: 20,1 g/l
kyseliny: 7,3 g/l

Aktuální šarže 2015-2

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - pyment

Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vinařství Vít Sedláček

Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu.

Výrobě vína se v rodině věnují již několik generací. Do práce ve vinicích i ve sklepě jsou zapojeni všichni členové rodiny. Zpracovávají hrozny ze 2 ha vlastních vinic, část hroznů nakupují od stálých dodavatelů z Vrbice, Velkých Pavlovic a Brumovic.

Při výrobě vína i medoviny využívají moderní technologie při dodržení tradičních způsobů výroby. Při výrobě vína se drží hesla: "Méně znamená někdy více". Tímto heslem jsem chtěl říci, že čím méně zásahů a přípravků do vína přidáme, tím bude víno vínem. Vinařství je jedním ze zakládajících členů VOC Modré hory.

Z vín pravidelně odebíráme Směs ze staré vinice.