Rozbor:
zbytkový cukr: 20,1 g/l
kyseliny: 7,3 g/l
Aktuální šarže 2015-2
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment: Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Informace o výrobci Vinařství Vít Sedláček
Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ9103.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu.
Výrobě vína se v rodině věnují již několik generací. Do práce ve vinicích i ve sklepě jsou zapojeni všichni členové rodiny. Zpracovávají hrozny ze 2 ha vlastních vinic, část hroznů nakupují od stálých dodavatelů z Vrbice, Velkých Pavlovic a Brumovic.
Při výrobě vína i medoviny využívají moderní technologie při dodržení tradičních způsobů výroby. Při výrobě vína se drží hesla: "Méně znamená někdy více". Tímto heslem jsem chtěl říci, že čím méně zásahů a přípravků do vína přidáme, tím bude víno vínem. Vinařství je jedním ze zakládajících členů VOC Modré hory.
Z vín pravidelně odebíráme Směs ze staré vinice.