Kód: CZ5512A | Značka: Kubešův med

Kubešův med - Kubešova medovina - Cabernet - 0,75 l sklo

295 Kč / ks 243,80 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Vinná medovina kvašená z medu a moštu odrůdy Cabernet Moravia. Medovina temně rubínové barvy.
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jan Kubeš
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,00%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 393,33 Kč
Originální název: Kubešova medovina Cabernet
Složení: květový med, mošt z hroznového vína (Cabernet Moravia) 40%, voda
Konzervanty: oxid siřičitý, sorban draselný
Ročník: 2019

Ve vůni můžete cítit černý rybíz a vanilku podbarvené čokoládovými tóny. V chuti dominují černé třešně až griotka s příjemnou strukturou cabernetových vín doplněné sametovou sladkostí medu. Na patře je hladká plná s velmi dlouhou dochutí.

Vyrobeno z medu oblasti Nízkého Jeseníku.

Mírná usazeninka a případné krystalky vinného kamene nejsou na závadu, podtrhují přírodní charakter produktu.

Podávání 12-16°C.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Kubešův med

Rodinná včelařská firma z Olomoucka, která obhospodařuje včelstva v lesnaté oblasti Nízkého Jeseníku a zaměřuje se převážně na výrobu medoviny.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu CZ5512A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinná včelařská firma z Olomoucka, která obhospodařuje včelstva v lesnaté oblasti Nízkého Jeseníku a zaměřuje se převážně na výrobu medoviny.

Kubešova manufaktura je malá rodinná včelařská farma, založená v roce 2002, která sídlí v Olomouci – Neředíně. Vlastní včelstva jsou z velké části umístěná v zalesněné krajině Nízkého Jeseníku. Tato oblast je pro včelstva vhodná i tím, že je poměrně ekologicky čistá. Není zatížena intenzivní průmyslovou a zemědělskou výrobou. Převažují zde louky, pastviny a lesy. Zatímco včelařské zázemí mají umístěno v kopcích, výroby medoviny mají nedaleko Olomouce.

Jejich záměrem je co nejšetrnější produkce kvalitního medu, aby se v něm zachovaly všechny biologicky aktivní látky, cenné pro naše zdraví. Zaměřují se na získávání druhových medů, tj. medů, v nichž převažuje typická vůně a chuť určité rostliny. Jak širokou paletu druhových medů se ten rok podaří získat, je dáno proměnlivostí přírody.

Z Kubešovy farmy odebíráme do Medovinárny medovinu od podzimu roku 2020 a zákazníci si hodně oblíbili přírodní varianty, bezinkovou a za zkoušku a ochutnání stojí i frizzante medoviny, které jsou unikátem na českém trhu.