Kód: CZ2902 | Značka: Dr. Bojda

Dr. Bojda - Medovinka Original Brut - 0,5 l 14%, sklo

164 Kč / ks 135,54 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: JANKAR PROFI, s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14%
Sladkost: suchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 328,00 Kč
Složení: voda, vybrané druhy medu, propolis
Pořadí novinky: M0074
Cena na prodejně: 175,00 Kč

Nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol.

Více než 1 milión květů musely včely navštívit, aby vznikla tato láhev čistého přírodního nesladkého vína medového vína s mimořádnou chutí a vůní.

Tato medovina se vyrábí z nejlepších druhů českých medů spec. technologií řízeného kvašení bez tepelných zátěží, takže si med uchovává své přirozené léčivé účinky.

Obsahuje vitamíny, minerální látky, enzymy, propolis a antioxidanty.



Provedení Original Brut je raritou na evropském trhu. Jedná se o nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol. Zanechá nezapomenutelný originální chuťový vjem, jenž je ceněn gurmány a vyznavači netradičních nápojů, je však vhodné pro každého kdo hledá něco nového. Své oblíbence si tento výjimečný druh medového vína našel i mezi početnými řadami diabetiků, pro které představuje asi jedinou bezpečnou formu kontaktu s medem. Tento nápoj lze s úspěchem doporučit takovým zákazníkům, kteří nemají v oblibě sladké nápoje, lze použít i jako součást míchaných nápojů a koktejlů.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Dr. Bojda

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Společnost byla založena v roce 2000 s cílem vyrábět kvalitní produkty bez náhražek. V nabídce medovin se v posledních letech objevili kromě klasické z květového medu a bylinkové, i medoviny jednodruhové - z akátového, slunečnicového a lesního medu.

Výrobce však dodává do velkých obchodních řetězců i medoviny doslazované cukrem, proto může dojít k omylu při nákupu. Tyto produkty jsou v našem katalogu zvýrazněny.