Kód: CZ2902 | Značka: Dr. Bojda

Dr. Bojda - Medovinka Original Brut - 0,5 l 14%, sklo

164 Kč / ks 135,54 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)
Nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: JANKAR PROFI, s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14%
Sladkost: suchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 328,00 Kč
Složení: voda, vybrané druhy medu, propolis
Pořadí novinky: M0074
Cena na prodejně: 175,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol.

Více než 1 milión květů musely včely navštívit, aby vznikla tato láhev čistého přírodního nesladkého vína medového vína s mimořádnou chutí a vůní.

Tato medovina se vyrábí z nejlepších druhů českých medů spec. technologií řízeného kvašení bez tepelných zátěží, takže si med uchovává své přirozené léčivé účinky.

Obsahuje vitamíny, minerální látky, enzymy, propolis a antioxidanty.



Provedení Original Brut je raritou na evropském trhu. Jedná se o nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol. Zanechá nezapomenutelný originální chuťový vjem, jenž je ceněn gurmány a vyznavači netradičních nápojů, je však vhodné pro každého kdo hledá něco nového. Své oblíbence si tento výjimečný druh medového vína našel i mezi početnými řadami diabetiků, pro které představuje asi jedinou bezpečnou formu kontaktu s medem. Tento nápoj lze s úspěchem doporučit takovým zákazníkům, kteří nemají v oblibě sladké nápoje, lze použít i jako součást míchaných nápojů a koktejlů.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Dr. Bojda

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Společnost byla založena v roce 2000 s cílem vyrábět kvalitní produkty bez náhražek. V nabídce medovin se v posledních letech objevili kromě klasické z květového medu a bylinkové, i medoviny jednodruhové - z akátového, slunečnicového a lesního medu.

Výrobce však dodává do velkých obchodních řetězců i medoviny doslazované cukrem, proto může dojít k omylu při nákupu. Tyto produkty jsou v našem katalogu zvýrazněny.