Novinka Oceněná Limitovaná edice
Kód: CZ2905C | Značka: Dr. Bojda

Dr. Bojda - Medovinka z medu lesního - 0,2 l 13%, sklo

84 Kč / ks 69,42 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Jednodruhová medovinka Original Dr. Bojda
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.45 kg
Země původu: Česko
Výrobce: JANKAR PROFI, s.r.o.
Typ medu: medovicový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Objem: 0,2 l
Cena/l: 420,00 Kč
Složení: voda, český včelí jednodruhový medovicový med
Pořadí novinky: M0136
Cena na prodejně: 95,00 Kč

Jednodruhová medovinka Original Dr. Bojda.

Toto medové víno bylo vyrobeno z českého jednodruhového lesního medu bez tepelných zátěží, proto přirozený výskyt biolátek z medu je v nápoji zachován a obohacen o buketní látky z procesu kvašení. Od prvního doušku zaujme jako zvláštní delikatesa svou vůní včelích plástů a chutí lesního medu. Zanechá dlouhý a příjemný zážitek, jenž si vás podmaní.

Upozornění: Produkt neobsahuje syntetická barviva, příchutě, konzervanty, sirné sloučeniny, chuťové modifikátory či aromáty. Není dolihován a neobsahuje řepný cukr. Uchovávejte v chladu a temnu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Výrobce je držitelem prestižní ceny "Zlatá Salima" za výrobu medových vín.

Výrobce Dr. Bojda

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výrobce medovin a sirupů značky Dr.Bojda. Medy pochází s oblasti kolem Čeladné, výroba medoviny je umístěna v Hulíně.

Společnost byla založena v roce 2000 s cílem vyrábět kvalitní produkty bez náhražek. V nabídce medovin se v posledních letech objevili kromě klasické z květového medu a bylinkové, i medoviny jednodruhové - z akátového, slunečnicového a lesního medu.

Výrobce však dodává do velkých obchodních řetězců i medoviny doslazované cukrem, proto může dojít k omylu při nákupu. Tyto produkty jsou v našem katalogu zvýrazněny.