Poslední kusy
Kód: CZ1102 | Značka: Ludvík Svítek

Ludvík Svítek - Medovina z Podhradí - bylinná - 0,5 l 13,5%, sklo

145 Kč / ks 119,83 Kč bez DPH
Vyprodáno
16 druhů koření a bylinek na vás blahodárně zapůsobí v medovině z přimdského podhradí. Medovina je kvašená a vyráběná studenou cestou z nektarových medů. Směs koření a bylin ji dodává velmi výrazný charakter.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ludvík Svítek st.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 290,00 Kč
Složení: voda, med, byliny
Konzervanty: siřičitany
Položka byla vyprodána…

Medovina z Podhradí je produkt vzniklý kvašením vybraných medů českého původu. Med v kvasném roztoku není ohříván, což zaručuje zachování zdraví prospěšných látek obsažených v medu. Blahodárné účinky medoviny zvyšuje 16 druhů bylin a koření, které společně vytvářejí harmonickou chuť medoviny. Uvolňuje nervové napětí, pomáhá při nespavosti a celkově posiluje imunitu organismu.

Je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k léčbě dýchacích cest.

Podávat chlazené nebo s ledem. V zimě je vynikající i ohřátá na cca 50°C.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Ludvík Svítek

Výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí s tradicí již od roku 2002. Výroba byla bohužel oficiálně ukončena v roce 2020. Doprodej.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ1102.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí s tradicí již od roku 2002. Výroba byla bohužel oficiálně ukončena v roce 2020. Doprodej.

S vlastní včelařskou výrobou a kvalitním zpracováním včelařských produktů má pan Svítek starší zkušenosti již od roku 1970. Výroba medoviny však byla započata až v roce 2000 a nyní je vyráběna převážně z řepkového medu z vlastních včelstev. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina Z Podhradí uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené jak v medu, tak i v bylinách, které jsou přidávány do některých druhů. Alkohol (14 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem (trvajícím týdny), ale také následným několika měsíčním uložením.
Medovina patří mezi naše méně sladké moky a je oblíbená vychlazená. Jako ohřátá se doporučuje skořicová nebo bylinná, jejichž aroma vyniká při ohřívání.

Některé druhy medovin z Podhradí jsou díky poptávce spotřebitele vyráběny s přidanými aromaty - karamelová, mandlová a lískooříšková. V nabídce Muzea medoviny je nemáme.