Limitovaná edice
Kód: SI0206B | Značka: Čebelarstvo Oder

Čebelarstvo Oder - Archívní medovina z kaštanového medu - sladká - 0,375 l 13%

424 Kč / ks 350,41 Kč bez DPH
Na dotaz
Sladká slovinská medovina kvašená z kaštanového medu bez tepelné úpravy.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 0.9 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Franc Oder
Druh medu: kaštanový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Sladkost: sladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 1 130,67 Kč
Originální název: Medica sladka - kostanjeva
Složení: voda, kaštanový med
Konzervanty: Siřičitany
Dárkové balení: Dárková krabice v ceně
Pořadí novinky: M0311
Cena na prodejně: 450,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Sladká slovinská medovina kvašená z kaštanového medu bez tepelné úpravy.

Slovinské medoviny jsou čisté a přírodní, nenajdeme mezi nimi melomely (s ovocnou šťávou) či methegliny (byliny, koření). Vyznačují se velmi svěží vůní a harmonií chuti, kterou oceňují i známí sommeliéři.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Oder

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Včelařství Oder se poslední roky orientuje výhradně již jen na výrobu klasických a šumivých medovin. 

S výrobou medoviny začínali v 90. 20. století, ale komerčně teprve až po roce 2000. V roce 2005 začali experimentovat (a to doslova) s výrobou šumivé medoviny a to klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi.

Výroba šumivé medoviny je náročný proces, který vyžaduje 5-10 let.

Franc Oder má nejširší nabídku "medovinových šampaňských" ve Slovinsku a můžete vybírat ze 4 druhů:

    • Carnica - suchá z květového medu
    • Nectar - polosladká z květového medu
    • Mana - polosladká z lesního medu
    • Anna - nejsladší ze smíšených medů