Limitovaná edice
Kód: SI0204B | Značka: Čebelarstvo Oder

Čebelarstvo Oder - Archívní medovina z kaštanového medu - suchá (v dárkové krabičce) - 0,375 l 13%, sklo

469 Kč / ks 387,60 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Suchá slovinská archívní medovina kvašená z kaštanového medu a vyráběná studenou cestou.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 0.9 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Franc Oder
Typ medu: nektarový
Druh medu: kaštanový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Sladkost: suchá
Objem: 0,375 l
Cena/l: 1 250,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela
Originální název: Medica suha - kostanjeva
Složení: voda, kaštanový med
Konzervanty: siřičitany
Dárkové balení: Dárková krabice v ceně
Ročník: 2007
Pořadí novinky: M0420
Cena na prodejně: 495,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Suchá slovinská archívní medovina kvašená z kaštanového medu a vyráběná studenou cestou.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Oder

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Včelařství Oder se poslední roky orientuje výhradně již jen na výrobu klasických a šumivých medovin. 

S výrobou medoviny začínali v 90. 20. století, ale komerčně teprve až po roce 2000. V roce 2005 začali experimentovat (a to doslova) s výrobou šumivé medoviny a to klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi.

Výroba šumivé medoviny je náročný proces, který vyžaduje 5-10 let.

Franc Oder má nejširší nabídku "medovinových šampaňských" ve Slovinsku a můžete vybírat ze 4 druhů:

    • Carnica - suchá z květového medu
    • Nectar - polosladká z květového medu
    • Mana - polosladká z lesního medu
    • Anna - nejsladší ze smíšených medů