Limitovaná edice

Dvořák - Včelařství a medovinařství - Medovina lipová - 0,5 l

245 Kč / ks 202,48 Kč bez DPH
Skladem (> 10 ks)
Medovina vyráběna studenou cestou kvašením z lipového medu z národní přírodní rezervace Týřov, poblíž Skryjí na Křivoklátsku. Medovina vyniká výrazným typickým aroma lípy, ale současně je jemná v chuti.
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Radomír Dvořák
Druh medu: lipový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,00%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 490,00 Kč
Složení: voda, lipový med

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Velmi vzácná lipová medovina z nejkvalitnějšího medu.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky

Tuto položku můžete zakoupit v kartonu po 8 ks za výhodnější cenu 1795.00 Kč (224.38 Kč / ks). Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní nabídku.

Informace o výrobci Dvořák - Včelařství a medovinařství

Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.

Pan Dvořák zdůrazňuje, že včelaří a vyrábí medovinu jinak. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to! To zní dobře a je to pravda. O tom se může každý přesvědčit u kalíšku jeho medoviny.

Včelařit ho naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovává s největší pečlivostí. Medoviny vyrábí postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice.

Medoviny z Medovinařství Dvořák jsou u nás v Medovinárně velmi oblíbené. Dlouhodobého zájmu zákazníků se těší původní receptury: hradní - nyní Křivoklátské medové víno, jemná - nyní Medové víno anebo sváteční či chmelová.

Novinkou a specialitou jsou od roku 2020 medoviny z druhových medů: lípa a slunečnice. Nabídku doplnil i několika druhy ovocných medovin, kde je použito sušené ovoce (šípky, jeřabina apod.)

Doporučujeme nákup celé kolekce, protože každá medovina stojí za to, abych si ji vaše chuťové buňky užily:)