Oceněná Limitovaná edice
Kód: SI1814A | Značka: Cesar

Cesar - Peneča medica (šumivá medovina - kaštanová - sladká) - 0,75 l 11,2%, sklo

1 069 Kč / ks 883,47 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1.75 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Marko Cesar s.p.
Druh medu: kaštanový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11,2%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 425,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro novomanžele a na svatbu, pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera, pro přítelkyni nebo manželku, na Silvestra
Originální název: Peneča medica
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany

Šumivá medovina je vyvrcholením znalostí včelaře, který se zabývá výrobou medoviny.

Šumivá medovina představuje vrchol znalostí včelařů, kteří se zabývají výrobou medových nápojů. Šumivá medovina se vyrábí podle slavného francouzského procesu vařením v lahvích. Dnes se tomuto postupu říkáklasická metoda nebo také tradiční metoda.

Celý proces výroby trvá minimálně 2 roky a postupem času šumivá vína nabývají na kvalitě. Obsahuje přes 9,5 obj. % alkoholu a tlak přes 3,0 bar a cukr bývá od 30 - 55 g/l. Šumivý med může být suchý, polosuchý, polosladký a sladký. Vychutnáváme ho vychlazený na 6-8°C. V ústech má sekt svěžest a lehkost. Medové aroma, osvěžující chuť a hravé perlení drobných bublinek dělají z perlivé medoviny jeden z top nápojů. Nasklenici šumivého medu potřebujeme asi 40 g medu a včely musí navštívit asi milion květů, aby získaly 40 medu. Kvýrobě perlivé medovinyje nutné použít ten nejkvalitnější med. Podle našich informací slovinští včelaři jako první na světě vyrobili perlivou medovinu, na kterou můžeme být právem hrdí.

Šumivá medovina: Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.

Šumivá medovina: Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Zlata medalja 2006,07,08,09,10,2011

Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Informace o výrobci Cesar

Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu SI1814A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: