Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.
Šumivá medovina je vyvrcholením znalostí včelaře, který se zabývá výrobou medoviny.
Šumivá medovina představuje vrchol znalostí včelařů, kteří se zabývají výrobou medových nápojů. Šumivá medovina se vyrábí podle slavného francouzského procesu vařením v lahvích. Dnes se tomuto postupu říká klasická metoda nebo také tradiční metoda.
Celý proces výroby trvá minimálně 2 roky a postupem času .šumivá vína nabývají na kvalitě.. Obsahuje přes 9,5 obj. % alkoholu a tlak přes 3,0 bar a cukr bývá od 30 - 55 g/l. Šumivý med může být suchý, polosuchý, polosladký a sladký. Vychutnáváme ho vychlazený na 6-8°C. V ústech má sekt svěžest a lehkost. Medové aroma, osvěžující chuť a hravé perlení drobných bublinek dělají z perlivé medoviny jeden z top nápojů. Na sklenici šumivého medu potřebujeme asi 40 g medu a včely musí navštívit asi milion květů, aby získaly 40 medu. K výrobě perlivé medoviny je nutné použít ten nejkvalitnější med. Podle našich informací slovinští včelaři jako první na světě vyrobili perlivou medovinu, na kterou můžeme být právem hrdí.
Šumivá medovina
Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.
Šumivá medovina
Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.
Druh medu
Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Ocenění v soutěžích
Zlata medalja 2006,07,08,09,10,2011
Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Cesar
Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.