Oceněná Limitovaná edice
Kód: SI1811A | Značka: Cesar

Cesar - Peneča medica (šumivá medovina - kaštanová - suchá) - 0,75 l 11%, sklo

1 069 Kč / ks 883,47 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1.75 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Marko Cesar s.p.
Druh medu: kaštanový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 11%
Sladkost: suchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 425,33 Kč
Originální název: Peneča medica
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany
Cena na prodejně: 1 125,00 Kč

Šumivá medovina je vyvrcholením znalostí včelaře, který se zabývá výrobou medoviny.

Peneča medica predstavlja vrhunec znanja čebelarja, ki se ukvarja z izdelavo medenih pijač. Penečo medico izdelujemo po znamenitem francoskem postopku z vrenjem v steklenicah. Temu postopku pravimo danes klasična metoda ali tudi tradicionalna metoda.

Celotni postopek izdelave traja najmanj 2 leti, s podaljševanjem časa pa penine pridobivajo na kvaliteti. Vsebuje nad 9,5 vol.% alkohola in nad 3,0 Bara tlaka, sladkorja pa je običajno od 30 – 55 g/l. Peneče medice so lahko suhe, polsuhe, polsladke in sladke. Uživamo jo ohlajeno na 6 – 8°C. V ustih ima penina svežino in lahkotnost. Medena aroma, osvežujoč okus in igrivo iskrenje drobnih mehurčkov uvrščajo penečo medico med vrhunske pijače. Za kozarec peneče medice potrebujemo približno 40 g medu, čebele pa morajo za 40 g medu obiskati približno milijon cvetov. Za izdelavo peneče medice je potrebno uporabiti najkakovostnejši med. Po naših podatkih smo slovenski čebelarji prvi na svetu izdelali penečo medico, na kar smo upravičeno lahko ponosni.

Šumivá medovina: Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.

Šumivá medovina: Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Zlata medalja 2006,07,08,09,10,2011

Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Informace o výrobci Cesar

Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu SI1811A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: