Kód: CZ5513A | Značka: Kubešův med

Kubešův med - Kubešova medovina - černý rybíz - 0,75 l 12,5%, sklo

344 Kč / ks 284,30 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce, chuť je velmi osvěžující, ovocitá, s tóny rybízu a grenadiny doplněná velmi příjemnou svěží kyselinkou. Dochuť je kratší hladká.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jan Kubeš
Způsob výroby: za studena
Příchuť: rybízová
Alkohol: 12,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 458,67 Kč
Vhodné jako dárek: na popíjení s přáteli, pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: květový med, šťáva z černého rybízu 30%, voda
Konzervanty: oxid siřičitý, sorban draselný
Ročník: 2018
Pořadí novinky: M0497
Cena na prodejně: 355,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina granátově červené barvy. V aromatice dominuje černý rybíz a drobné bobulové ovoce, chuť je velmi osvěžující, ovocitá, s tóny rybízu a grenadiny doplněná velmi příjemnou svěží kyselinkou. Dochuť je kratší hladká.

Ovocná černorybízová medovina je vyráběná studenou cestou a kvašená z medu a ovocné šťávy.
Doporučuje se jako zlatý hřeb vaší letní párty.
Vyrobeno z medu oblasti Nízkého Jeseníku.
Mírná usazenina není na závadu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Kubešův med

Rodinná včelařská firma z Olomoucka, která obhospodařuje včelstva v lesnaté oblasti Nízkého Jeseníku a zaměřuje se převážně na výrobu medoviny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná včelařská firma z Olomoucka, která obhospodařuje včelstva v lesnaté oblasti Nízkého Jeseníku a zaměřuje se převážně na výrobu medoviny.

Kubešova manufaktura je malá rodinná včelařská farma, založená v roce 2002, která sídlí v Olomouci – Neředíně. Vlastní včelstva jsou z velké části umístěná v zalesněné krajině Nízkého Jeseníku. Tato oblast je pro včelstva vhodná i tím, že je poměrně ekologicky čistá. Není zatížena intenzivní průmyslovou a zemědělskou výrobou. Převažují zde louky, pastviny a lesy. Zatímco včelařské zázemí mají umístěno v kopcích, výroby medoviny mají nedaleko Olomouce.

Jejich záměrem je co nejšetrnější produkce kvalitního medu, aby se v něm zachovaly všechny biologicky aktivní látky, cenné pro naše zdraví. Zaměřují se na získávání druhových medů, tj. medů, v nichž převažuje typická vůně a chuť určité rostliny. Jak širokou paletu druhových medů se ten rok podaří získat, je dáno proměnlivostí přírody.

Z Kubešovy farmy odebíráme do Medovinárny medovinu od podzimu roku 2020 a zákazníci si hodně oblíbili přírodní varianty, bezinkovou a za zkoušku a ochutnání stojí i frizzante medoviny, které jsou unikátem na českém trhu.