Kód: CZ9804A | Značka: Moravská medovina

Moravská medovina - rakytníková - 0,75 l 14,8%, sklo

230 Kč / ks 190,08 Kč bez DPH
Na dotaz
Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.2 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Andrea a Jan Pálkovi
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14,8%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 306,67 Kč
Originální název: Moravská medovina (rakytníková)
Složení: voda, med, výluh rakytníku řešetlákového
Ročník: 2019
Pořadí novinky: M0560
Cena na prodejně: 245,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem

Ročník na lahvi udává rok, kdy byla medovina založena.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Moravská medovina

Rozmanité druhy medovin od včelaře z vinařské vesničky Moravská Nová Ves

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: