Polosuchý, krásně voňavý cider s dobrou pitelností přímo od sadaře.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Cider z Nebílov
Alkoholický nápoj z fermentovaného čerstvě lisovaného jablečného moštu, bez přidaného cukru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nebílovy jsou známy jako sadařská obec s dlouholetou tradicí, pěstování peckového a jádrového ovoce v obci navazuje na sadařství zahradníků tehdejších panských sadů. Sadařství dosáhlo největšího rozvoje koncem 19.století. V 70. až 90. letech 20. století vznikají další rozsáhlé plochy sadů, od roku 1999 navázala na tuto tradici zemědělská společnost Lukrena a.s. V našich sadech na 48 ha pěstujeme jablka a švestky, v malém množství hrušky a višně. Raritou je speciálně vyšlechtěná odrůda jabloně, tzv. Nebílovský sklenáč. Sady se průběžně obnovují, zvětšují se plochy jabloní a hrušní. V roce 2010 byla uvedena do provozu moderní moštárna, v roce 2011 pak sušárna ovoce.
Alkoholický nápoj z fermentovaného čerstvě lisovaného jablečného moštu, bez přidaného cukru.