Tradice Bílých Karpat. Polosladký, jemný lehce perlivý cidre francouzského typu z Bílých Karpat.
Tento Cidre vyrábí pan Uher podle receptu svého dědy, který žil v Lipině u Valašských Klobouk. Základem jsou staré odrůdy, tradiční postupy a ruční práce. Proto je jeho Cidre zdravý, lehký a osvěžující. Přírodní v chuti a vůni po jablkách tradičního sadu Bílých Karpat.
Popis: jablečný, lehce perlivý, polosladký
Nesyceno, neslazeno, nepasterizováno
Výrobce: Evžen Uher
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Cidre Bílé Karpaty
Tradiční receptury, krajové odrůdy a ruční práce. To jsou základní stavební kameny všeho, co Evžen Uher vyrábí v podhůří Bílých Karpat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tradiční receptury, krajové odrůdy a ruční práce. To jsou základní stavební kameny všeho, co Evžen Uher vyrábí v podhůří Bílých Karpat